Geld en zo

Alle informatie die van belang kan zijn over geldzaken vind je hier. We lichten leningen en hypotheken toe, doen uit de doeken welke spaarvormen en beleggingsfondsen er zijn en laten je de risico’s van geld zien.

Rentetarieven
Bij leningen, hypotheken, spaarvormen en beleggingen krijg je altijd te maken met rentetarieven. Het is altijd de kunst om een lening en hypotheek af te sluiten terwijl de rente gunstig is. Bij sparen is een hoge rente vaak mooi meegenomen, omdat je dan meer betaald krijgt over je gespaarde vermogen. Vergelijk daarom altijd de rentetarieven van verschillende banken met elkaar. Houd ze een tijdje in de gaten en als je zeker bent dat je de rentetarieven kunt waarderen, kun je besluiten met een bank in zee te gaan. De rentetarieven zijn niet alleen bij banken terug te vinden. Op het internet kun je ook een duidelijk overzicht aantreffen van verschillende rentetarieven. Op deze website zul je die informatie ook tot je beschikking hebben, via een onafhankelijke partij.

Verstandig sparen
Je geld sparen is doorgaans een handige keuze. Echter, wanneer je veel spaargeld hebt, zul je hier ook jaarlijks een percentage belasting over moeten betalen. Wat dat betreft zou je kunnen kijken welke spaarvorm een goede optie is. Banken willen graag dat je bij hen komt sparen, want zij beleggen jouw spaargeld om er winst uit te halen. Het is goed om dit te beseffen. Er zijn verschillende spaarvormen, zoals het spaardeposito (met een vaste rente en looptijd) en een vrije of niet vrije opneembare spaarrekening. Bij de bank kunnen ze je hier nog veel meer over vertellen.

Geld voor studie, spaarplan
Steeds meer mensen gaan studeren. Maar zoals alles kost ook een studie geld. En dat kan om duizenden euro’s gaan. Om die reden kun je er als ouders voor kiezen om een spaarrekening te openen voor de kinderen. Als je hier maandelijks geld instopt, hebben de kinderen rond hun achttiende een mooi bedrag openstaan voor studie. Banken spelen hier ook handig op in en bieden spaarplannen aan. Banken komen je dan tegemoet, omdat zij het gespaarde geld achttien jaar kunnen gebruiken om te beleggen, en betalen een forse rente. Op deze website informeren we je ook over spaarvormen.

Advies bij geldzaken
Zoals je hebt gemerkt komt er heel wat kijken bij geldzaken. Lang niet alles is zo vanzelfsprekend. Bovendien verschilt een lening nogal van een belegging en is een spaarvorm weer heel wat anders dan een hypotheek. En toch zijn er ook overal weer overeenkomsten. Niet gek dus dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Wanneer je meer informatie over geldzaken wil, kun je (behalve op deze site) ook terecht bij banken en financiƫle adviseurs. Zij zullen je met plezier uitleggen wat al die zaken nu precies betekenen en wat ze voor jou kunnen doen.